Zbulohet dinozauri më i vogël në botë

Ky është dinozauri më i vogël në botë dhe duket 5 centimetra më i gjatë se një pëllumb.

 

Dinozauri më i vogël në botë u zbulua dhe ka formën e një pëllumbi por 5 centimetra më i gjatë. Zogu 100 milion vite i vjetër, 5 centimetra i gjatë, ka një sqep me 100 dhëmbë të mbrehtë.

Koka e tij e hollë ishte gjetur në një pemë të fosilizuar dhe kjo “çmendi” shkencëtarët, sepse dukej si të kishte vdekur dje.

Dinozauri, emri i të cilit është Oculudentavis khaungraae, jetoi në Myanmar 100 milion vite më parë. Do të ishte e njëjta madhësi që sot kanë pëllumbat e zakonshëm.

Një evidencë duke përfshirë sytë e tij të vegjël, tregon që ishte një dinozaur grabitqarë që është ushqyer me insekte të vogla.

Thjeshtë është e pabesueshme që zbuluan fosile të këtij dinozauri që askush nuk kishte njohuri që kanë ekzistuar ndonjëherë. Zbulimet do ju ndihmojnë shkencëtarëve që të studiojnë më thellë se si zogjtë modern kanë evolvuar nga dinozaurët.