Spanja planifikon pika të rrezatimit të diellit që lënë hapësirë për më pak turistë

Plazhet në të gjithë Spanjën po krijojnë ‘sheshe’ të diellit me zona të mbyllura për turistët.

Disa rajone madje janë duke prezantuar zona të përcaktuara për moshat e ndryshme dhe grupet familjare.

Planet e reja po hartohen për plazhin Silgar në veriperëndim të Spanjës. Turistët do të duhet të qëndrojnë në sheshet 9m2 ndërsa janë në plazh, me dy shirita, një për të ecur dhe duke luajtur lojëra, dhe një tjetër për të arritur në tualetet.

Beaches in Spain are looking at roped-off areas to allow social distancing to continue

Do të zbatohen gjithashtu rrugëkalimet në det, me shirita gjashtë metra të gjerë. Megjithatë, turistët nuk do të mund të rezervojnë sheshet.

Ndërsa shumica e pikave të nxehta të pushimeve në Spanjë synojnë të ndajnë plazhet e tyre me zona specifike për banjat e diellit, kryesisht me kone ose me shenja në rërë, Lloret de Mar do të shkojë një hap më tej para se të shpresojë të mirëpresë turistët deri në muajin tjetër.

One beach wants to have five separate areas for tourists to use while sunbathing and relaxing

Dy plazhet më të njohura të Lloret dhe Fenals do të ndahen në sektorë dhe kanë kapacitet të kufizuar dhe qasje të kontrolluar, transmeton lajmi.net.

o të krijohen tre seksione, një për njerëzit më të moshuar, një për familjet me fëmijë dhe një për të rriturit pa fëmijë, siç janë çiftet ose grupet e miqve.

Each section will also have a walkway to the beach

Sektori për të moshuarit do të jetë për çifte ose individë dhe të ketë një rrugëkalim të dyfishtë për të ndihmuar në aksesin dhe një shërbim të asistencës së banjës sipas kërkesës.

Këshilli i Malaga në Costa del Sol po udhëheq rrugën me një studim intensiv se sa hapësirë ​​duhet t’i jepet secilit person në rërë për të siguruar sigurinë maksimale. /Lajmi.net/

Beaches across Europe are considering similar measures to the ones in Spain

Tourists won't be able to reserve squares in each section