Shkencëtarët ‘fatlum’ marrin imazhin e ri të Jupiterit

Fotografitë janë disa nga imazhet më të mprehta infra të kuqe të Jupiterit të marra ndonjëherë nga Toka.

Shkencëtarët kanë marrë fotot e reja të Jupiterit që mund të ndihmojnë në zgjidhjen e misterit të stuhive të saj të lëkundura, transmeton Gazeta Tribuna.

Imazhet e reja përdorën teknika speciale për të lejuar studiuesit të marrin disa nga imazhet më të mira infra të kuqe të Jupiterit të marra ndonjëherë nga Toka.

Gemini Gets Lucky and Takes a Deep Dive Into Jupiter's Clouds ...

Ato janë kombinuar me fotografi të tjera të planetit, të marra nga hapësira duke përdorur teknologji siç është Teleskopi Hapësirës Hubble, për të treguar se goditjet e rrufeve dhe stuhitë që i krijojnë ato në Jupiter janë formuar mbi re të mëdha akulli me ujë.

Imazhet së bashku paraqesin rezultatin e tre viteve të vëzhgimeve që mund të kombinohen duke.