Rreth 300 amishë bashkojnë forcat, transportojnë stallën gjigante në një ambient tjetër, pa përdorur makineri të rëndë transportuese

Kush ka nevojë për makineri të rëndë transportuese, kur mund t’i thirrni qindra miq që t’ju ndihmojnë të lëvizni stallën gjigante?

Një video amatore e publikuar në internet shfaq rreth 300 amishë duke punuar së bashku në ngritjen dhe transportimin e stallës gjigante në një zonë tjetër.

Një burrë dëgjohet duke u dhënë instruksione, derisa qindra tjerë që kishin kapur strukturën e metaltë të stallës së kuqe po ecnin me kujdes në drejtim të tij.

Është interesant se si autori i videos disa herë e potencon faktin se si nën stallë shihen qindra këmbë burrash, që me gjithë forcën po e bartnin strukturën e metaltë.

Në komunitetin e amishëve, kur një anëtar i tyre ka nevojë për ndihmë, fqinjët e tij bëjnë gjithçka që t’i dalin në ndihmë për çfarëdo që ai ka nevojë.

E sa herë që kanë nevojë të lëvizin ndonjë strukturë apo objekt gjigant nga një zonë në një tjetër, amishët nuk e bëjnë me mjete moderne – thjesht përdorin forcën që ua ka dhënë perëndia dhe me duar e lëvizin.