Retë magjepsëse rrëshqasin sipër qiellit të malit Belukha të Siberisë

Fotografia kap një moment dhe e bën atë të pavdekshëm, është një gjuhë e fuqishme që komunikon emocionet tona dhe na ndihmon të tregojmë tregimet tona.

 

Ajo që është ndoshta më e mira për të është se ajo zbulon pjesën më bujare të natyrës sonë njerëzore, nxitjen tonë për të ndarë gjërat e bukura dhe interesante që kemi hasur dhe përjetuar me të tjerët.

Fotografja Svetlana Kazina rrëmbeu vëmendjen e shumë qytetarëve.

Duke jetuar në malet Altai, Kazina mori mundësinë për të kapur bukurinë e reve të ylberta, ose retë ylber, në qiellin me shkëlqim mbi malin Belukha, maja më e lartë e Siberisë (4,506 metra).

Ky fenomen i rrallë duket si një grup flluskash shumëngjyrësh sapuni dhe është krijuar nga kristale të imta akulli ose pikat e ujit që përhapin dritën.

Rreth dy dekada më parë, Kazina la punën e saj dhe u transferua në fshatin malor Uznezya në rajonin Altai Krai të Rusisë me dy fëmijët e saj.

Kasollja prej druri që u bë shtëpia e tyre, e vendosur në mjedisin marramendës natyror, ofronte paqe dhe harmoni shumë të nevojshme.

Malet Altai, të formuar 300 deri 500 milion vjet më parë, janë vërtet magjepsëse, dhe tërheqja magjike mirëpret të gjithë ata që duan të shpëtojnë nga jeta e tyre e tronditur, e pasur me stres në qytete.