Peshku robot që mbledh plastikën

Një peshk robot që mbledh plastikë nga oqeanet dhe një bluzë që zbulon problemet e zemrës, janë vetëm dy nga idetë nga ekipet e të rinjve që shpresojnë të arrijnë një çmim prej 27425 euro.

Një listë e shkurtër me 40 ekipe të rinjsh nga e gjithë Mbretëria e Bashkuar u njoftua të hënën, të gjithë konkurruan për të marrë eksplorimin e Explorer Gjeografik përsëri në shkollën e tyre ose grupin e të rinjve.

Çmimi u bën thirrje të moshave 11-16 vjeç që të fusin zgjuarsinë dhe shpirtin e tyre sipërmarrës në provë dhe të përdorin teknologjinë, siç është inteligjenca artificiale, për të mirë sociale.

Ata janë sfiduar të krijojnë dhe zhvillojnë zgjidhje për disa nga çështjet më të mëdha në botë, përfshirë ndryshimin e klimës, jetesën më të shëndetshme dhe një popullsi të plakur.

Dhe ndërsa konkurrenca nuk është e lidhur me shpërthimin koronavirus aktual, disa nga idetë kanë për qëllim njerëzit që jetojnë në izolim.