Nëna që “fitoi peshë afër 7.5kg më shumë se mesatarja e grave që nuk kanë fëmijë”

Gruaja që fitoi 7.5kg pasi që u bë nënë, bënë krahasimin me gratë që nuk kanë fëmijë.

Kur bëheni prindër mënyra e jetesës ndryshon në afat të gjatë kohor,t reguan ekspertët nga University of Cambridge.

Ata analizuan të dhënat nga studimet bëra në lidhje me peshën e femrave në mes moshës 15 dhe 35, raporton ”Daily Mail”, transmeton lajmi.net.

Overlla, gruaja pas lindjes fitoi rreth 1st,2lb (7.5kg) brenda gjashtë viteve dhe më pas edhe 1.3kg ekstra. Kur bëheni prindër keni më pak kohë që të merreni me veten sepse kujdesi ndaj fëmijëve ka rëndësi më të madhe, kjo bënë që te fitoni peshë më shumë sepse nuk ushqeheni mirë dhe nuk merreni me aktivitete sportive.

Pesha shtesë e nënave pas lindjes është shtesë për një rritje alarmante të BMI-së midis grave të reja, duke theksuar nevojën për parandalimin e mbipeshës midis të gjitha grave të reja.