Ndodh edhe kjo, qeni infektohet me koronavirus

Ky është rasti i parë i infektimit gjatë transmetimit nga njeriu te kafshët.

Një qen në Hong Kong pronari i të cilit ishte infektuar me koronavirus ka rezultate pozitive për virusin, tha qeveria të premten.

Në një njoftim, një zëdhënës i Departamentit të Bujqësisë, Peshkimit dhe Konservimit (AFCD) tha që qeni iu referua atyre nga Departamenti i Shëndetit në 26 shkurt.

Pas grumbullimit të mostrave me gojë dhe hundë, AFCD e gjeti qenin të testuar pozitiv me virus, por nuk kishte asnjë simptomë.

Zëdhënësi shtoi se ende nuk kishte prova se “kafshët shtëpiake” mund të infektoheshin me virusin Covid-19, ose mund t’i kalonin ato te njerëzit.

Departamenti këshilloi pacientët me koronavirus me kafshë shtëpiake të kontaktojnë AFCD.

Kafshët shtëpiake të pacientëve të infektuar do të dërgohen në ambiente të caktuara për t’u mbajtur nën mbikëqyrjen veterinare për 14 ditë.

Që nga fillimi i shpërthimit, disa pronarë të kafshëve shtëpiake kanë marrë masa paraprake për të mbrojtur kafshët e tyre në mes të frikës se mund të kapnin virusin, duke krijuar maska ​​të bëra për qentë dhe macet.

Nuk ka asnjë provë që njerëzit mund të infektohen me koronavirus nga kafshët shtëpiake të tyre, tha Organizata Botërore e Shëndetit.

Në nivel global, ka mbi 83,000 raste të konfirmuara të virusit në 57 vende. 2,800 njerëz kanë vdekur pasi janë infektuar nga virusi, i cili është shumë ngjitës.