Koronavirusi: McDonald’s vendos shirita në mënyrë që të krijojë distancë mes konsumatorëve

Distancimi shoqëror përfshin hapa që mund të ndërmerrni për të zvogëluar bashkëveprimin social midis njerëzve.

Një dyqan i McDonald’s ka përdorur shirit në dysheme për të shënuar se ku klientët duhet të qëndrojnë në mënyrë që ata po praktikojnë distancimin shoqëror dhe zvogëlojnë rrezikun e përhapjes së koronavirusit.

Masa që po zbatohet nga restoranti i ushqimit të shpejtë u vu re nga inxhinieri i avionëve të praktikantëve, Ollie Smith, kur ai vizitoi pikën në Kembrixh gjatë drekës të enjten 19 mars.

Kutitë në dysheme ishin të shënuara me shirit të kuq me dy pllaka dysheme midis secilës.

Hapësirat e treguara ku njerëzit duhet të qëndrojnë kur presin të mbledhin ushqimin e tyre në mënyrë që ata të mos jenë shumë afër klientëve të tjerë.

Të premten në 20 mars, Boris Johnson deklaroi se të gjitha pijet, restorantet, palestrat dhe vendet e tjera sociale në të gjithë vendin do të mbyllen për të ardhmen e parashikueshme.