Kopshti zoologjik Paphos ka mirëpritur dy këlyshë të rinj të luanit të bardhë

Këlyshët meshkuj dhe femra kanë lindur në kopshtin zoologjik, i cili aktualisht mbetet i mbyllur për shkak të dekreteve në lidhje me pandeminë koronavirus.

 

Kjo është pjella e tretë për prindërit, Zeusin dhe Herën, të cilët kanë qenë në soj për më shumë se tetë vjet. Ata arritën nga një kopsht zoologjik në Johannesburg në Afrikën e Jugut.

Stafi i kopshtit zoologjik duhej të ndërhynte në raste të mëparshme.

Dyshja janë pajtuar mirë në objekt dhe janë miqësore, të lumtur dhe të lulëzuar në klimën e Qipros.

Mungesa e gjurmëve dhe shpërqendrimet nga rrethi i luanit me siguri e ndihmuan Herën të përqendrohej në kujdesin për këlyshët e rinj. Zeusi, babai i këlyshëve, gjithashtu ka luajtur një rol të rëndësishëm.

Kopshti zoologjik shpreson të rihapet në fillim të qershorit dhe do të mbështetet vendasit dhe banorët që do të vizitojnë.

Kopshti zoologjik zotëron gjithashtu tokë aty pranë dhe po rrit banane, grurë, elb, kashtë, mango, avokado, pjeshkë, pjepër, kunguj dhe perime, e cila përdoret për të ushqyer kafshët dhe zogjtë ekzotikë.

Këlyshi i parë i luanit të bardhë që lindi në Qipro ishte pak më shumë se një vit më parë në kopshtin zoologjik Paphos dhe e quajti Simba.