Kjo është arma e Hitlerit, që edhe sot e kësaj ditë është në shërbim (FOTO)

Ndonëse duket e pa besueshme në ditët e sotme, por e vërteta është se këtë armë e kishte në dorë Adolf Hitler, por për fatin e tij të keq dhe fatin e mire të aleatëve ky ishte prodhuar në fundin e luftës së dytë botërore, i cili përveç disa testeve nuk e pa kurrë betejën.

Aeroplani u quajt H.IX, nga Vëllezërit Horten. Identiteti Ho 229 i ishte dhënë aeroplanit nga Ministria Gjermane e Aviacionit. Ndonjëherë, ajo u quajt edhe Gotha Go 229, sepse Gothaer Ëaggonfabrik ishte emri i prodhuesit gjerman që prodhonte aeroplanin.

Si për William Green, krijues i “Avionëve luftarakë të Rajhut të Tretë”, Ho 229 ishte anija ajrore kryesore e “fluturimit” me një motor. Ishte aeroplani kryesor me elemente në dizajnin e tij, të cilat mund të aludohen si risi vjedhurazi, për të penguar aftësinë e radarit për të identifikuar aeroplanin.

Udhëheqësi i Luftëaffe gjermane, Reichsmarschall Hermann Göring, i dha industrisë gjermane të makinerive të avionëve atë që quhet “3 X 1000”. Goring kishte nevojë për një aeroplan që mund të transportonte 1000 kg bomba me një hapësirë prej 1000 km dhe shpejtësi prej 1000 km / h.

Kjo teknologji gjermane e luftës sot e asaj dite është në dispozicion në forcave ajrore amerikane.

Dhe modeli i tij siq quhet sot ndryshe është avioni i tipit B2, bombardues i rëndë i pa kapshëm nga radaret.

Sipas studiuesve pot ti kishte në dispozicion Hitleri këta avion vetëm një vitë para përfundimit të luftës së tretë botërore, do të ndryshonte komplet rrjedha e asaj lufte, e cila pa dyshim do të kthehej në favor të Gjermanisë së atëhershme naziste./Indeksonline/