Këto janë vendet më të vogla në botë që asnjëherë nuk keni dëgjuar për to

Janë më shumë se 200 vende në botë, dhe jemi të sigurt që keni dëgjuar për ta të paktën një herë në jetë.

Por janë disa vende dhe territore në planetin tonë që asnjëherë nuk e kemi ditur që ekzistojnë.

Këto vende okupojnë një zonë të vogël, dhe disa prej tyre janë të banuara nga vetëm disa familje, raporton “Bright Side”.

Palau

Republika e Palau-se është një ishull dhe konsiderohet si një prej vendeve më të mrekullueshme në botë. Përbëhet prej 21 mijë banorë dhe ka një sipërfaqe prej 459 kilometra katrorë.

Niue

Niue, është një ishulli vogël me 261 kilometra katrorë, me 1.190 banorë. Edhe pse me pamje të mahnitshme, turizmi nuk është i zhvilluar.

Saint Kitts and Nevis

Ky vend përbëhet prej dy ishujve Saint Kitts and Nevis. Përbëhet prej 261 kilometra katrorë dhe ka 52 mijë banorë.

The Principality of Hutt River

Është një vend tejet i vogël me lokacion të një province me emrin e njëjtë të Australisë. Ka 75 kilometra katrorë. Është gjetur nga Leondard Casley i cili ka deklaruar se është shtet i pavarur.

Tuvalu

Tuvalu është një prej vendeve më të vogla dhe më të varfëra në botë. Me 26 kilometra katrorë, dhe 10 mijë banorë.

Nauru

Nauru është shteti më i vogël i pavarur në planetin tonë, me 21 sipërfaqe katrorë dhe me 9 mijë banorë.

The Principality of Seborga

Një territor në Itali me 4.91 sipërfaqe dhe me 312 banorë.

The Republic of Molossia

The Republic of Molossia, me lokacion në Nevada të Amerikës me 0.055 sipërfaqe dhe me 7 banorë, një person me familje 3 qen një mace dhe një lepur.