Kështu prodhohet monedha e 2 eurove

Monedha e 2 eurove është monedha euro me vlerë më të lartë dhe është përdorur që nga futja e euros (në formën e saj të parasë) në vitin 2002.

Monedha përdoret në 22 vende (me 20 miratimin ligjërisht të saj) me kolektiv popullsie prej rreth 341 milion. Monedha është bërë nga dy lidhjeve : pjesa e brendshme e bronzi nikel , pjesa e jashtme e nikelit të bakrit. Të gjitha monedhat kanë një anën e kundërt të përbashkët dhe anët kombëtare specifike të vendit. Monedha është përdorur që nga viti 2002, me dizajnin aktual të përbashkët që daton nga 2007, transmeton lajmi.net.

Monedha prej 2 euro është monedha që i nënshtrohet çështjeve komemorative të ligjshme dhe kështu ekziston një numër i madh i palëve kombëtare, duke përfshirë tre emisione të të gjitha anëtarëve të eurozonës.

Monedha daton nga viti 2002, kur monedhat dhe shënimet euro u futën në eurozonë 12-anëtarëshe dhe në territoret e saj të lidhura. Ana e përbashkët është projektuar nga Luc Luycx , një artist belg që fitoi një konkurs të gjerë në Evropë për të dizajnuar monedhat e reja. Hartat e monedhave një dhe dy euro kishin për qëllim të tregonin Bashkimin Evropian (BE) në tërësi me 15 vendet më të ngushta të lidhura së bashku.