Hedhin veturën nga 44 metra lartësi në trampolinë, ja çfarë ndodh

Një ish-inxhinier i NASA dhe dy të rinj që janë bërë të famshëm falë ngarkimit të një videoje në ‘Youtube’.

 

Në videon në fjalë, ata shihen duke hedhur një veturë nga 44 metra lartësi mbi “trampolinën më të fuqishme në botë”.

Shkencëtari Mark Robert kaloi gjashtë muaj duke planifikuar në detaje këtë eksperiment. Ai ndërtoi trampolinën dytonëshe prej çeliku dhe gomës, material këto të mara nga garazhi i tij i vjetër.

Siç tregon edhe videoja, testimi i tyre rezulton i suksesshëm. Hedhja në trampoline nga një distancë e konsiderushme bën që makina të amortizohet dhe të ngritet prapë në ajër.

Ndiqeni videon e mëposhtme për ta pare momentin në fjalë.