E pa në Trieste, ra në dashuri …austriaku kërkon “fiksimin” në gazetë

Dy takime të shpejta ishin të mjaftueshme për të ngritur në ajër “fluturat” në stomakun e të riut austriak Florian Reschin.
22-vjeçari nga Grazi ishte në Trieste për një praktikë një-mujore dhe, në këtë periudhë, një vajzë me flokë kafe të gjatë ia rrëmbeu në mënyrë të pandërgjegjshme zemrën.

Një dashuri e vërtetë me shikim të parë. Floriani nuk i ka folur kurrë asaj, por i ka bërë përshtypje shikimi i saj dhe është i gatshme të bëjë gjithçka për ta gjetur. Për këtë arsye, pasi u kthye në Austri, i shkroi një letër Piccolo duke kërkuar ndihmë.

A do ta gjejë gruan e ëndrrave të tij? “Për fat të keq, ende nuk ka lajme”, tha ai për Tgcom24.

Ndoshta apeli i Florianit jep fryt me këtë histori të “Romeos modern”.

“E pashë vetëm dy herë” – thotë Floriani, – e para më 10 korrik në një bar panë kanalit Ponterosso, ku një ndeshje futbolli transmetohej, dhe e dyta më 29 Korrik në kështjellën e Miramares”.

“Ajo ishte shumë e bukur, për fat të keq nuk kemi folur kurrë, as nuk e di emrin e saj, ne vetëm pamë njëri-tjetrin”. “Më ndihmoni ta gjej”, shkruan djaloshi.

Detajet nuk mjaftojnë. Floriani ka vetëm një foto të saj gjatë takimit të tyre të parë. Vajza është me kurrizi, flokët e saj kafe të gjata dhe veshja e saj e bardhë.

“Unë u magjepsa pasi ajo dashuronte futbollin dhe sytë e saj ishin të mrekullueshëm”, shpjegon Floriani.

Shpresa është se vajza do të njihet nga foto dhe se gjithçka mund të përfundojë me një fund të lumtur, siç është e drejtë për këtë përrallë zanash moderne.