10 këshilla jete që do ta ndryshojnë mënyrën si i shikoni gjërat e zakonshme

Këshillat për problemet e jetës së përditshme janë gjithmonë të dobishme.

 

Njerëzit grumbullojnë aq shumë përvojë në bërjen e gjërave sa më të thjeshta dhe më të komplikuara, dhe kur i kalojnë, ato mund të ndihmojnë kaq shumë për të na e bërë jetën më të lehtë.

Këtu janë 20 nga këshillat e domosdoshme dhe të dobishme për jetën, për të siguruar që problemet e lodhshme të çdo dite të mos e prishin humorin tuaj!

Ta bëjmë mishin edhe më të shijshëm

Disa nga pjatat më të shijshme atje mund të bëhen me mish të grirë. Por nëse e marinoni ndërsa është në frigorifer edhe sikur vetëm pak, do të shijojë shumë më shumë!

Shërimi i një dhimbje fyti

Nëse pini qumësht të nxehtë me kardamom, atëherë çdo inflamacion dhe dhimbje në fyt do të zhduket shumë më shpejt.

Ndezja e zjarrit me lehtësi

Nëse keni nevojë të ndizni shpejt një zjarr kampi, thjesht mbani mend se mund të përdorni patatina. Ato digjen më mirë se çdo lëng më i lehtë i prodhuar posaçërisht, dhe punojnë edhe kur druri i zjarrit është i lagësht!

Qetësoni veten shpejt

Nëse duhet të qetësoheni shumë shpejt, shtypni në pjesën e lëkurës midis hundës dhe buzëve, duke përdorur gishtin e madh, për tre sekonda, transmeton shkolla e jetes. Kjo mund të ndihmojë edhe nëse mendoni se keni një avari nervore!

Skuqja e patateve më shpejt

Patatet do të skuqen më shpejt nëse shtoni pak gjalpë në tigan.

Kontrolloni se sa e freskët është një vezë

Kjo është e lehtë – nëse hidhni një vezë në pak ujë të ftohtë në mënyrë që të zhyten plotësisht, një vezë e freskët do të fundoset në fund. Ato që janë jo të freskëta do të notojnë në sipërfaqe.

Zëvendësimi i bananeve me vezë në pjekje

Ju mund të zëvendësoni vezët me banane kur bëni brumin për biskota ose një byrek. Gjysma e një bananeje është afërsisht e barabartë me një vezë.

Heqja e një njollë zami nga qelqi

Heqja e një njollës së zamit nga qelqi mund të bëhet duke përdorur vaj të zakonshëm shtëpiak. Thjesht lyeni pak vaj në zonën e prekur, lëreni për dhjetë minuta, pastaj fshijeni me një peshqir letre.

Zierja e fasules më shpejt

Keni harruar të njomni fasulet apo bizelet? Ziejeni ato në ujë të patretur, duke shtuar një lugë gjelle ujë të ftohtë çdo 7-10 minuta. Në këtë mënyrë ato do të jenë gati pas pak.

Si të pastroni një njollë boje në veshje

Acetoni do të ndihmojë në këtë problem. Duhet të fshihet në zonën e prekur, pastaj ta fërkoni me ujë amionakor.