Muzika e Ed Sheeranit i bën fëmijët të lumtur

Këngëtarët Ed Sheeran, Little Mix dhe Stormzy janë më të dashurit në mesin e fëmijëve të moshës shtatë deri në shtatëmbëdhjetë vjeç, thuhet sipas një raporti të fundit mbi muzikën dhe mirëqenien.

Një sondazh ku u intervistuan mbi 1001 fëmijë në Angli, ka nxjerr këto rezultate.
I titulluar “Tingujt e gjeneratës së ardhshme”, hulumtimi u botua nga Youth Music, një organizatë bamirëse kombëtare që investon në projekte muzikore që ndihmojnë fëmijët dhe të rinjtë të zhvillohen personalisht dhe shoqërisht, si dhe muzikën.
Nga të anketuarit në këtë sondazh, katër në 10 persona thonë se muzika i bënte të ndiheshin mirë.

Rreth 85 për qind thanë se muzika i bënte ata të ndjehen të lumtur, ndërsa 41 për qind thanë se muzika i bënte të ndjeheshin të ftohtë dhe 39 për qind thanë se ajo i bën ata të ngazëllyer.

CEO i muzikës rinore, Matt Griffiths tha: “Të rinjtë po e përdorin muzikën si një burim për t’u tërhequr, një mekanizëm përballues për të mbështetur mirëqenien e tyre personale.

“Ata po e bëjnë këtë në mënyrë krijuese, strategjike dhe shpesh në mënyrë të pavarur.
“Për këtë ka një mundësi për shkollat, organizatat bamirëse dhe industria e muzikës të mbështesin të rinjtë për të përdorur muzikën në këtë mënyrë.
“Për të ri-imagjinuar qëllimin e muzikës dhe edukimit muzikor për rezultatet sociale dhe të mirëqenies. Dhe duke bërë këtë, ta bëjnë muzikën më gjithëpërfshirëse dhe ndikuese”.

Raporti gjithashtu sugjeroi që procesi krijues i bërjes së muzikës ka një ndikim më të thellë sesa dëgjimi i saj.