5 këngë që ulin stresin (Video)

Stresi është pjesë e përditshmërisë. Ai mund të shkaktohet nga situata që i kemi krejtësisht jashtë kontrollit ose nga gjëra që thjesht na bëjnë nervoz, si ndonjë punë projekti apo detyrë kursi.

Por, ka raste kur ai mund të pengojë aktivitetin tonë të përditshëm dhe të ndërhyjë tek jeta personale e shëndeti.

Fatmirësisht, ka disa mënyra për të lehtësuar ankthin dhe stresin. Një ndër mënyrat është të dëgjoni muzikë të lehtë. Studime të ndryshme kanë treguar se muzika mund të ulë nivelet e kortizolit (hormoni i stresit) në trup.

Ja cilat janë disa nga këngët të cilat lehtësojnë ankthin dhe stresin shkruan Huffington Post.

1. Bye, Bye, Bye – NSYNC

 

2. Shadow Days – John Mayer

3. Sunday Morning -Maroon 5

4. Shake It Off – Taylor Swift

 

5. Butterfly – Mariah Carey