​Aktorja Peg, 85 vjet nga vetëvrasja

Aktorja Millicent Lilian “Peg” Entwistle, më 18 shtator të vitit 1932, bëri vetëvrasje duke kërcyer nga shkronja “H” në shenjën Hollivud.
Entwistle e lindur më 5 shkurt të vitit 1908, filloi karrierën e saj të skenës në vitin 1925, duke u shfaqur në disa producione në Broadway.Entwistle fitoi famë pasi ajo kërceu në vdekjen e saj nga “H” në shenjën Hollywoodland në shtator 1932, në moshën 24 vjeçare.Më 18 shtator 1932, një grua po ecën nën shenjën e Hollivudit, kur gjeti një këpucë, çantë dhe xhaketë, që, pa njohjen e saj, i përkiste Entwistle-it. Ajo hapi çantën dhe gjeti një shënim vetëvrasës, pas së cilës ajo shikoi poshtë malit dhe pa trupin poshtë. Gruaja i raportoi gjetjet e saj policisë së Los Anxhelosit dhe vuri artikujt në hapat e stacionit të policisë në Hollivil.Më vonë, një detektiv dhe dy policë të radios zbuluan trupin në një përroskë nën shenjën. Entwistle mbeti i paidentifikuar derisa xhaxhai i saj, me të cilin ajo kishte jetuar në zonën e Canyonit të Beachwood, identifikoi mbetjet e saj. Ai e lidhi mungesën e saj dy ditore me përshkrimin dhe inicialet “P.E.”, të shkruar në notën vetëvrasëse, e cila ishte botuar në gazeta. Ai tha se të premten, më 16 shtator, ajo i kishte thënë se po shkonte për një shëtitje në një farmaci dhe të shihte disa miq.Shkaku i vdekjes ishte shënuar nga mjeku si “thyerje të shumta të legenit”.Shënimi i vetëvrasjes, i botuar, thotë:”Unë kam frikë, unë jam një frikacake, më vjen keq për gjithçka. Nëse e kisha bërë këtë shumë kohë më parë, do të kisha ruajtur shumë dhimbje.”Vdekja e Entwistle solli publicitet të gjerë. Funerali i saj u mbajt në W.M. Strathers Mortuary, në Hollywood, më 20 shtator.Trupi i saj u dogjën dhe hiri u dërgua më vonë në Glendale të Ohajos, për varrim pranë babait të saj në varrezat e Lumit në kodër, ku u varrosën më 5 janar 1933.Në 2014, afërsisht 100 vetë shënuan përvjetorin e vdekjes së Entwistle duke u mbledhur në parkingun e Beachwood Market në Hollywood, për të parë versionin e filmit të Thirrjes së Grave, në një ekran në natyrë.