Wifi dëmton shëndetin e meshkujve

Një studiues nga Japonia, ka gjetur se valët elektromagnetike nga paisjet me Wifi, si telefonat, laptopat, mund të e dëmtojnë spermën, raporton “Bright Side”.

30% e problemeve me feritilitetit vjen nga meshkujt

Sipas organizatës së shëndetin botëror, po thuajse 15% e çifteve në botë kanë probleme kur vjen puna për të mbetur shtatzënë. Dhe 1/3 e problemeve të fertilitetit vjen nga meshkujt. Sigurisht që problemet tek ta mund të jenë nga më të ndryshmet si: stresi, gjenetika, mos ushqyerja si duhet etj. Mirëpo, një gjë e vogël, si mbajtja e telefonit në gjep mund të jetë njëra prej arsyeve se pse ju nuk mund të krijoni familje.

Eksperimenti i ekspozimit të Wifi -së

 Studiuesit nga Japonia kanë marrur 52 meshkuj dhe i kanë ndarë ata në 3 grupe, të cilët kanë përdoru paisje me Wifi. Një grup nuk iu është ekspozuar asnjë paisje me valë elektromagnetike. Grupi i dytë, iu është ekspozuar mirëpo kanë pasur mbrojtës nga Wifi. Ndërsa, grupi i fundit kanë pasur ekspozim të plotë ndaj valëve elektromagnetike.

Sperma u dëmtua pas dy orevë

Të gjeturat ishin pak të frikshme. Duke qenë në ndikimin e valëve për 30 min, pak pati ndonjë efekt, mirëpo sa më shumë orë të ekspozuara pati një ndryshim të madh. Pas dy orëve, shkalla e lëvizjes së spermës tek grupi i pa ekspozuar ishte 56.3%, te ata të cilët përdorën mbrojtës 44.9%, ndërsa tek grupi i fundit të cilët patën ekspozim të plotë ishte 26.4%.

Andaj, hulumtuesit propozojnë se në vend se të lini telefonin në gjepin tuaj, më mirë vendoseni në tavolinë.