Ushqimi mund të ndikojë në Migrenë?

Konsumimi i ushqimeve të përpunuara me shumë nitrite ose glutamat monosodium dhe shijimi i tepërt i alkoolit janë shkaktarë të mundshëm për dhimbje koke.

Ekzistojnë dy qasje të ndryshme për parandalimin e dhimbjeve të kokës.

Qasja e parë do të ishte një dietë eliminuese që shmang ushqimet dhe pijet që dihen se shkaktojnë dhimbje koke.

Qasja e dytë do të ishte ndjekja e një diete gjithëpërfshirëse, përbërja e së cilës mund të parandalojë dhimbjen e kokës.

Një tjetër shkas për migrenën është MSG, i cili është një përmirësues i aromës që përdoret në një larmi ushqimesh të përpunuara, duke përfshirë ushqime të ngrira ose të konservuara, supa, ushqime ndërkombëtare, salcë sallate, kripëra erëza.

Nitritet janë ushqim konservues në mish të përpunuar si proshutë, sallam për të ruajtur ngjyrën dhe aromën.

Alkooli është një nga faktorët më të zakonshëm të raportimit dietik për migrenën dhe studimet sugjerojnë se vodka dhe verërat e kuqe, veçanërisht ato me përmbajtje më të lartë të histaminës janë problematike, shkruan just naturally healthy.

Ka pasur tre dieta gjithëpërfshirëse, përbërja e të cilave mund të parandalojë dhimbje koke të tilla si dieta me pak yndyrë dhe karbohidrate të ulëta, si dhe ato që rrisin sasinë e acideve yndyrore omega-3 dhe ulin sasinë e acideve yndyrore omega-6.

Dietat e ulëta të karbohidrateve të tilla si dietat ketogjenike mund të zvogëlojnë frekuencën e dhimbjes së kokës, por nuk është diçka për t’u marrë parasysh pa mbikëqyrje të rreptë të mjekut.

Një nga dietat më premtuese për ata me sulme më të shpeshta të migrenës është ajo që rrit yndyrnat tuaja omega-3 ndërsa mësoni nivelet tuaja të omega-6 dhe kjo do të thotë të hidhni vajra bimorë poli, të pangopura (misër, luledielli, lulelakër, canola dhe soje) në favor i vajit të farës së lirit.

Ushqimet për t’u konsumuar do të përfshinin fara liri, salmon, halibut, merluc dhe fiston ndërsa ato për të shmangur do të ishin kikirikë dhe shqeme.