Uji alkalin është i shërueshëm: Mund ta bëni edhe vetë!

Uji alkalin nuk lejon qelizat e kancerit që të shumohen dhe është i jashtëzakonshëm te preventiva e sëmundjeve malinje

Uji alkal është ujë magjik i cili krijohet në mënyrë natyrale kur kalon nëpër gurë dhe me atë rast grumbullon minerale të cilat ndikojnë në shtimin e nivelit alkal.

Uji alkalin përmban nivel të lartë pH-je, madje më të lartë edhe se uji i zakonshëm i pijshëm, gjë që i mundëson të mbajë sëmundjet sa më larg nga ata të cilët i konsumojmë çdo ditë.

Niveli pH është numri i cili mat sa është i thartë apo substanca alkale në shkallën prej 0 deri në 14. Kështu, uji i zakonshëm i pijshëm ka pH-në neutrale deri në 7, ndërsa uji alkal ka pH-në nga 8 deri në 9 dhe mund të neutralizojë thartirën në trupin tuaj.

Për shkak të ushqimit të pashëndetshëm të cilin shpesh e konsumojmë dhe shprehive të këqija, shumica e njerëzve e thartojnë organizmin, me ç’rast shfaqen lodhja, dhembja e kokës, rënia e imunitetit, si edhe disa sëmundje serioze.

Në të vërtetë thartira e organizmit është parakusht për shfaqjen e sëmundjeve serioze malinje, sepse shkakton vdekjen e qelizave të mira, ndërsa të tjerat mund të jetojnë apo të shndërrohen në qeliza malinje…

Gjithashtu, është treguar që ka cilësi antioksidante dhe gjithsesi luan rol të madh në luftën kundër radikaleve të lira. Shumica e mjekëve kanë theksuar cilësinë shëruese dhe aftësinë në pastrimin e trupit nga toksina!

Uji alkal mund të blihet në dyqane, mirëpo mund ta bëni edhe vetë, pra në vazhdim mësoni se si bëhet:

Përbërësit e nevojshëm:

– 2 litra ujë të pastër të filtruar;
– 1 lugë e vogël kripë Himalaje,
– 1 limon, i larë dhe i prerë në feta.

Përgatitja:

Në një bokall qitni ujë shtoni limonin (mos e shtypni). Pastaj shtoni kripën, mbulojeni dhe lëreni të qëndrojë gjatë gjithë natës, përkatësisht 8 deri në 12 orë, në temperaturë dhome.

Mund të konsumoni 3 deri në 4 gota çdo ditë, ndërsa gradualisht shtoni dozën në 8 deri në 12 gota në ditë.

Më së miri është të konsumohet në mëngjes në lukth të zbrazët, në mënyrë që të arrini balancën më të mirë alkale për trupin tuaj.

Ky ujë është më alkal se uji i zakonshëm dhe eliminon tepricën e thartirës në organizmin tuaj.

Krahas kësaj, limoni është mirë i njohur për cilësitë e tij me të cilat kontribuon në balancimin e pH-së.

Edhe pse shija është shumë e thartë, limoni është pemë alkale dhe për këtë shkak i ndihmon trupit të mbajë balancën e pH-së.