Sipas ekspertëve këto janë benefitet që sjellë Kanella

Në kanellë ka shumë më tepër se thjesht një shije të mirë.  Kanella shkon shumë mirë në të gjitha llojet e ndryshme të recetave dhe pijeve. Ka më shumë arsye, përveç aromës, për ta përdorur atë në gatimin tuaj. Përfitimet shëndetësore të kanellës janë kryesisht në sajë të antioksidantëve. Këto antioksidantë dhe polifenolë të fuqishëm mbështesin shëndetin e përgjithshëm duke mbrojtur trupin nga dëmtimet përmes radikaleve të lirë që mund të jenë të dëmshme.

Disa studime tregojnë se antioksidantët në kanellë mund të jenë anti-inflamator. Pra, kanellë është gjithashtu e dobishme për dhimbje të muskujve dhe ënjtje, thotë Cecere.

 Kanella mund të ndikojnë tek faktorët që lidhen me sëmundjet e zemrës, por nuk ka prova të mjaftueshme klinike për të ditur me siguri. Një studim gjeti se 120 mg kanellë në ditë mund të përmirësojnë kolesterolin e LDL, nivelet e triglicerideve dhe kolesterolin total. Një tjetër studim zbuloi se njerëzit me dieta të lartë në erëza si kanella dhe shafrani  Indie që hëngrën ushqim yndyror panë një ulje të triglicerideve.

 

 

Sasia e lartë e antioksidantëve në kanellë mund të mbrojë kundër dëmtimit të ADN-së dhe mutacioneve qelizore të lidhura me kancerin. Kanella është provuar për të ndihmuar në parandalimin e kancerit dhe për të mbajtur sëmundje të tjera në gji.

Falë efekteve antibakteriale të kanellës, ajo mund të jetë e mirë për shëndetin oral. Studimet  tregojnë se është veçanërisht e mirë në parandalimin e prishjes së dhëmbëve dhe aromës së keqe të gojës.