Si ta kuptoni nëse po pini mjaftueshëm ujë?

Nëse nuk konsumoni së paku 2 litra ujë në ditë, atëherë është sikur të mos konsumoni fare, sepse trupi nuk furnizohet mjaftueshëm me ujë, dhe uji nuk arrin të kryejë të gjitha proceset e nevojshme në organizëm.

Duke e deprivuar trupin tonë nga uji, ne e dëmtojmë atë duke shkaktuar kështu disa probleme shëndetësore. Gjithsesi këto shenja do t’ju ndihmojnë ta kuptoni nëse jeni duke pirë mjaftueshëm ujë apo jo:

1. Keni gojë të thatë

Sa herë të ndiheni shumë të lodhur dhe goja juaj është e thatë, duhet të konsumoni sa më shumë ujë. Konsumimi i ujit lubrifikon mukusin e membranave të gojës dhe fytit, dhe gjëndrat menjëherë do të fillojnë të prodhojnë pështymë.

2.Keni lëkurë të thatë

Lëkura është organi më i madh në trupin tuaj, kështu që duhet ta mbani të hidratuar. Në fakt, lëkura e thatë është një nga shenjat më të hershme se trupi juaj është duke u dehidruar. Mungesa e ujit do të thotë mungesë e djersës dhe mungesa e djersës do të thotë që organizmi juaj nuk mund t’i heqë toksinat nga trupi.

3. Keni dhimbje të nyjave

Kartilogjeni dhe disqet vertebrale janë të përbëra nga 90% ujë, kështu që për të funksionuar në mënyrën e duhur ata duhet të furnizohen vazhdimisht me ujë dhe të mbahen të hidratuara. Mungesa e ujit shkakton tharjen e këtyre dy masave dhe si rezultat ju përjetoni dhimbje në nyja.

4. Keni sistem të dobët imunitar

Konsumimi i vazhdueshëm i ujit, i mundëson trupi tuaj që vazhdimisht të heq; toksinat nga trupi. Dehidrimi mund ta dëmtojë shumë sistemin tuaj imunitar, dhe kështu ju do ta keni shumë të vështirë ta përballoni ndonjë problem shëndetësor.

5. Keni probleme me tretjen

Pa hidratimin e nevojshëm, shumë procese duke përfshirë edhe ato të tretjes nuk mund të funksionojnë siç duhet.

Shenjat tjera që tregojnë se ju nuk jeni duke konsumuar ujë sa duhet janë edhe: zvogëlimi i nevojës për urinim, plakje e parakohshme, konstipacion, keni masë të vogël muskulore dhe ndiheni të lodhur vazhdimisht.