Shkencëtarët zbulojnë një nën-lloj të koronavirusit, mund të zgjasë më shumë se një muaj

Studiuesit kinezë pretendojnë se mund të kenë zbuluar një nën-lloj të ri të koronavirusit, i cili ka një aftësi që të zgjasë më shumë për të infektuar të tjerët.

Ekspertët gjetën një rast të pazakontë të një burri të moshës së mesme të infektuar COVID-19, i cili ishte infektiv për 49 ditë.

Sidoqoftë, simptomat e burrit ishin të lehta dhe studiuesit thanë se ai dukej të krijonte një ‘ekuilibër dinamik’ në raport me virusin.

Rasti ‘kronik’ tregon një tendosje që mund të përhapet mes njerëzve për javë të tëra, edhe nëse pritësi nuk tregon shumë simptoma.

Burrit u desht t’i bëhej transfusion gjaku nga një i shëruar prej infeksionit, në mënyrë që të rikuperohej nga sëmundja.

Studimi u botua në 27 Mars në medRxiv, një uebfaqe për dokumente shkencore mjekësore. Kjo do të thotë se nuk është ekzaminuar nga shkencëtarë të tjerë akoma.