Pija të cilën të gjithë e pinë pas stërvitjes për t’u dobësuar, në të vërtetë shton peshë

Të njëjtat amino-thartira të cilat i përmbajnë shejkët proteinikë, të cilët nxisin krijimin e muskujve mund të jenë të këqija për shëndetin tuaj

Me konsumimin e llojeve të njëjta të proteinave një kohë të gjatë rrezikoni të dobësoni shëndetin tuaj.

Konsumimi i sasisë tepër të madhe të proteinave nuk është qëllim i asnjë diete.

Amino-thartirat të cilat këto pije i përmbajnë nuk shkojnë drejtpërdrejt në muskuj, por qëndrojnë një kohë në gjak.

Aty lidhen me amino-thartirat e tjera siç është triptofani. Të dyja synojnë të arrijnë deri në tru, dhe kur arrijnë aty kanë efekt të ndryshëm, sepse triptofani është kyç për prodhimin e serotoninës.

Nëse është përqindje e madhe e këtyre amino-thartirave ato “vjedhin” vendin e triptofanit nga truri dhe çrregullojnë krijimin e serotoninës, andaj kështu na ndryshojnë humorin.

Serotonina nuk është vetëm hormon i lumturisë, por ajo na është e nevojshme edhe për kontrollimin e apetitit.