Pesë këshilla praktike për femrat që kanë këmbë delikate

Doni këmbë të hidratuara në të gjitha stinët? Këtu është një rutinë e duhur për ju që keni këmbë delikate, si edhe disa këshilla praktike si t’i mbani ato të shëndetshme me mjetet e duhura

Këmbët tona janë një nga pjesët më të rëndësishme të trupit. Nëse keni këmbë delikate është e rëndësishme që të kujdeseni për to çdo ditë për të shmangur shqetësimet ose problemet shëndetësore.

Këmbët mbështesin të gjithë peshën e trupit tonë gjatë ditës, kështu që ato janë të ekspozuara ndaj përpjekjeve të vazhdueshme që mund të shkaktojnë probleme nëse nuk kemi kujdesin e duhur.

Gjithashtu, nuk ka të vërtetë më të bezdisshme se sa këmbët që dhembin kur ne kemi ecur gjatë, ose na vrasin këpucët, ose ca më keq kemi thjesht këmbë jo të shëndetshme dhe të pa kuruara! Mbani shënim këto pesë këshilla të vlefshme për të gjitha ju vajza!Higjiena para së gjithash

Këmbët janë një nga pjesët e trupit tonë ku ne duhet të kushtojmë më shumë vëmendje, në aspektin e higjienës. Meqenëse shumicën e kohës ato janë të mbuluara me këpucë, ato mund të vuajnë nga djersitja ekstreme, acarimi ose era e keqe.

Për të shmangur këto probleme, nuk është e rëndësishme vetëm të zgjidhni këpucë me cilësi të mirë, por është e nevojshme që t’i lani me kujdes pa lënë pas dore ndonjë zonë. Gjithashtu është e nevojshme që të jenë të thata për të shmangur lagështirën e tepërt dhe bakteret.

Kujdes hidratimin!

Këmbët vuajnë sidomos gjatë ditës. Një rutinë e mirë hidratimi me një produkt këmbësh të veçantë mund të shmangë probleme si ngurtësia ose këmbë të plasaritura. Nëse shfaqen këto probleme, do të vuani nga djegia dhe sikleti gjatë ditës, prandaj është e rëndësishme të shmangni atë.

Bëni pedikyr rregullisht

Natyrisht, jo të gjithë ne kemi mundësinë të shkojmë në një qendër estetike vetëm për të aplikuar smaltin. Por, kini kujdes, madje edhe në shtëpi kur prisni thonjtë shpesh për të parandaluar rritjen e tyre, sidomos gjatë dimrit, kur vishni vetëm këpucë të mbyllura.

Preferoni këpucë të rehatshme
Kur bëhet fjalë për blerjen e këpucëve të reja, zgjidhni një model të rehatshëm, për të shmangur akumulimin e djersës. Për më tepër, këpucët duhet të kenë një shtresë që nuk është as shumë e butë as e vështirë.

Shmangni ecjen shumë me këmbë, kjo jo vetëm që do të shkaktojë dhimbje në thembra të këmbëve, por mund të shkaktojë probleme afatgjata.

Masazhet janë të domosdoshme

Për të shmangur formimin e lëkurës së trashë, fshijini këmbët tuaja me një gur të ashpër. Nëse e bëni atë rregullisht, për shembull dy herë në javë, ju do të eleminoni qelizat e vdekura dhe këmbët tuaja do të jenë më të shëndetshme dhe më të buta.

Nëse këmbët tuaja janë delikate dhe, pavarësisht nga masat paraprake, ata ju lëndojnë në fund të ditës, zgjidhni një krem këmbësh efikas dhe bëni masazha të vogla: të dobishme edhe në rast të problemeve të qarkullimit të gjakut.