Përfitime të shumta nga konsumimi i vezëve në mëngjes

Ekspertët rekomandojnë se produkti më i mirë për t’u konsumuar në mëngjes është veza.

Sado që në pamje të parë një ushqim i zakonshëm, veza sjell shumë të mira për trupin dhe shëndetin. Ato paraqesin burim thelbësor të kolesterolit ushqyes, përmbajnë proteina të cilësisë së lartë si dhe përmbajnë substanca bioaktive si fosfolipidet dhe carotenoidet.

Për më tepër është vënë re një ulje e rrezikut me 12 përqind ndaj sëmundjeve kardiovaskulare, për personat të cilët konsumojnë mesatarisht 5 vezë në javë.

Preferohet së paku një vezë në ditë