Mjeku që u prek nga koronavirusin tregon për simptomat e përditshme që përjetoi

Një mjek që është diagnostikuar me koronavirus ka dhënë një pasqyrë të sinqertë për simptomat e përditshme të sëmundjes në rrjetet sociale.

Doktor Yale Tung Chen, 35 vjeç, nga Spanja, i cili kapi infeksionin derisa po kuronte pacientët në Spitalin Universitario La Paz në Madrid, ka ndarë përvojat e tij gjatë kohës kur luftonte sëmundjen.

Mjeku i urgjencës ka qenë duke shkëmbyer skanime ultratinguj të mushkërive të tij dhe duke renditur simptomat e tij të përditshme në një përpjekje për t’i dhënë botës një pamje se si sëmundja prek trupin.

Këto janë cicërimat e tij të përditshme:

“Dita e parë pas diagnostikimit me #COVID. Dhimbje në fyt, dhimbje koke (e fortë!), Kollë e thatë por jo gulçim. Nuk kam anomali në mushkëri. Do t’iu mbajë të informuar për #POCUS në mushkëritë e mia”.

“Dita e dytë Dita 2 pas diagnostikimit me #COVID. Më pak dhimbje të fytit, kollë dhe dhimbje koke (faleminderit Zotit!), Ende nuk ka gulçim ose dhimbje në gjoks”.

“Dita 3 pas diagnostikimit me #COVID. Pa dhimbje të fytit / dhimbje koke. Dje kisha kollë, akoma pa gulçim / dhimbje në gjoks”.

“Dita e katërt: Diarreja filloi, kolla me fat u përmirësua”.

Siç duket, Dr. Chen ka vlerësuar këto simptoma si më të theksuarat.