Mjekët në Wuhan shpëtojnë një pacient me koronavirus duke i dhënë atij një transplant të dyfishtë në mushkëri

Mjekët në Kinë kanë shpëtuar një pacient me koronavirus 65-vjeçar nga pragu i vdekjes duke i dhënë atij një transplant të dyfishtë në mushkëri.

 

Cui An, testoi pozitiv për COVID-19 në fillim të shkurtit dhe ai ishte në ventilatorë frymëmarrjeje për më shumë se dy muaj kur kirurgët kryenin një operacion sfidues, sipas një spitali në Wuhan.

Mjekët thanë se transplantimi ishte mënyra e vetme për të shpëtuar zotin Cui sepse infeksioni i vrasësit kishte shkaktuar dëme të pakthyeshme në mushkëritë e tij, duke e lënë të paaftë të merrte frymë vetë.

Operacioni për shpëtimin e jetës u zhvillua në 20 prill në Spitalin Popullor të Universitetit Wuhan dhe përfshiu më shumë se 20 punëtorë mjekësorë, tha spitali.

Daily Mail shkruan se kirurgjia u krye në një sallë operative me presion negativ për të kufizuar përhapjen e virusit. Dr Lin Huiqing, drejtori i departamentit të kirurgjisë torakale të spitalit, e quajti operacionin “shumë të rrezikshëm”.