Mjekësia zbulon kurën kundër kancerit të prostatës

Eliminimi i kancerit të prostatës me ultrazë eliminon tumoret në gati dy të tretat e pacientëve, sugjeron një studim.

Teknika – e cila përdor pulsin e saktë të ultrazërit për të sulmuar tumoret në një seancë që zgjat më pak se një orë – mund të bëjë që burrat të shmangin operacionet.

Studiuesit nga Universiteti i Kalifornisë në Los Anxhelos, të cilët testuan teknologjinë në 115 burra me kancer të prostatës, vërejten se tumoret u shkatërruan në 80 përqind të burrave që trajtuan.

Dhe 65 përqind e pacientëve ishin akoma të pa rrezikuar nga kanceri një vit më vonë.

Rreth 47,000 burra çdo vit zhvillojnë kancer të prostatës vetëm në Britani të Madhe.