Lodhja mund të jetë një shenjë paralajmëruese e infektimit me covid-19

Lodhja mund të konsiderohet si një nga shenjat më të zakonshme dhe paralajmëruese e covid-19.

Pothuajse 70% e të gjithë pacientëve me covid-19 përjetojnë një lodhje gjatë kësaj periudhe.

Në disa raste, ajo mund të konfirmohet si një nga simptomat e para të covid-19.

Mirëpo, sipas CDC-së, një person me covid-19 përjeton një gamë të gjerë simptomash, si kollë i thatë dhe gulçim.Andaj, sepse ndiheni të lodhur nuk do të thotë se keni covid-19.

Në Britaninë e Madhe, personat që shfaqin vetëm lodhje nuk testohen për covid-19.

Lodhja mund të shkaktohet nga mungesa e gjumit dhe e aktiviteteve fizike, si dhe stresit.