Lirohuni nga stresi përmes këtyre pesë ushqimeve

Shpesh ndodh të jemi nën stres dhe të mos dimë si ta zgjedhim pa barna.

Besoni apo jo, edhe ushqimi mund të na ndihmojë. Disa ushqime janë të mrekullueshme për shëndetin tonë fizik dhe psikik. Konsumoni për disa ditë dhe do të ndiheni më mirë, transmeton KosovaPress.

Ushqimet që duhet konsumuar kundër stresit:

Badem

Përmirëson imunitetin, ndikon në disponim. Përmban minerale dhe është burim i proteinave. Nëse jeni sportist, merreni me ushqim.

Bananet

Aleat natyral kundër stresit, ndihmojnë në kontrollin e apetitit, punën e trurit dhe rregullimin e stresit. Po ashtu ndikojnë me rastin e disponimit të keq.

Spinaqi

Qetëson sistemin nervor dhe jep fuqi.

Shalqiri

Është i pasur me vitamina, magnez, kalcium. Përmirëson sistemin e imunitetit, ul nivelin e yndyrave në trup, përmirëson punën e veshkave dhe do të merrni më shumë energji.

Boronicat

Forcojnë imunitetin dhe përmirësojnë disponimin.