Limoni mund të ulë rrezikun e prekjes nga kanceri

Në tubat testues , shumë komponime me  limon kanë vrarë qelizat e kancerit.
 Një dietë e pasur me fruta dhe perime mund të ndihmojë në parandalimin e disa kacereve.Disa studime kanë gjetur se personat që konsumojnë pemë dhe perime kanë mundësi të pakta që të preken nga kanceri. Megjithatë, shumë gjëra mund të vrasin kancerin në një provë, dhe kjo nuk do të thotë se ata do të punojnë në të njëjtën mënyrë në të gjithë trupat e njerëzve.

Disa studiues mendojnë se komponimet e bimëve të gjetura nga limoni, mund të kenë efekte kundër kancerit. Megjithatë, kjo hipotezë ka nevojë edhe për hetime të mëtejshm