Kremrat e duarve, rrezik për jetën

Kremrat e duarve po dalin të jenë të rrezikshme për shëndetin e njerëzve, pasi që e dim që  mund të depërtojnë në rroba dhe në shtrat, duke i bërë ato më të cënueshme nga zjarri dhe potencialisht t’ua rrezikojë jetën edhe njerëzve, kanë paralajmëruar ekspertët mjekësor.

Këta lloj kremrash duhet të përmbajnë paralajmërime për zjarrin, kështu ka rekomanduar Agjencia Rregullatore për Produkte Medicinale.

Kremrat absorbohen nga rrobat, të cilat mund të digjen më shpejtë se ç’mendohet, transmeton SyriKosova.

Kremrat e njohur si “emolentë” janë njohur më parë për këtë veti të djegies, por paralajmërimi tani është zgjeruar duke përfshirë të gjithë kremrat e lëkurës.

Organi qeveritar tani dëshiron që produktet të kenë etiketa paralajmëruese mbi kremrat dhe për njerëzit që shesin dhe blejnë ato.