Këto janë rrobat që mund t’i vishni me javë të tëra e mos ti lani

Larja e rrobave nuk është një nga punët e përditshme më të kënaqshme, veçanërisht duke pasur parasysh faktin që të brendshme të pista grumbullohen plot brenda një dite. Një markë me bazë në Kopenhagë e quajtur Organic Basics (Bazat Organike), ka dhënë një zgjidhje për këtë hall. Prodhon një palë të brendshme të frymëzuar nga teknologjia e NASA-s, teknologjikisht eko-miqësore, që ju me sa duket “nuk do të duhet të lani për javë të tëra”. Bright Side ishte thellësisht i impresionuar nga kjo shpikje dhe vendosi ta ndajë atë me ju. Kjo mbathje vjen në shumë stile të ndryshme, duke përfshirë boksierë dhe sandale me një gisht. Ata gjithashtu bëjnë çorape, çanta karrocë, dhe madje edhe peshqir që janë bërë nga najloni i riciklueshëm mekanikisht nga fibrat e mbeturinave post-industriale, fijet nga fabrikat tjerrëse dhe mbetjet nga fabrikat e gërshetimit, që merr 80% më pak ujë për të prodhuar dhe krijon 90% më pak CO2 ndotje.

Ai gjithashtu qëndron i freskët shumë më gjatë për shkak të argjendit të shtuar, i cili vret 99.9% të të gjitha baktereve dhe erës në veshje. Shtimi i këtij metali u frymëzua nga NASA e cila përdor argjend për të pastruar ujin për astronautët. Kompania e Organic Basics fillimisht hapën dyqanin në vitin 2015, ata donin të krijonin bazat që ishin përgjegjëse për mjedisin dhe qëndrueshmërinë. Në 2017 kompania vendosi të përdorë metodën croëdfunding (financim nëpërmjet turmës/ Nëse një kompani ose një person dëshiron të mbledhë para atëherë ata mund postojnë detaje të projektit, biznesit apo idesë së tyre në një ëebsite croëdfunding. ‘Turma’ në croëdfunding i referohet njerëzve, ose organizatave që ofrojnë paratë) për të bërë këtë ide të realizohet dhe ata mblodhën në më shumë se 155,000 dollarë, duke bërë fushatën më të madhe në modë nëpërmjet croëdfunding në Skandinavi.

Tani Organic Basics janë kthyer me një ide të re, Silvertech 2.0. – është një teknologji e avancuar në eliminimin e aromave të të brendshmeve me përbërje najloni 100% të riciklueshëm. Pra, Silvertech 2.0 nuk krijohet vetëm duke përdorur materiale të qëndrueshme, por gjithashtu zvogëlon ndikimin e konsumatorit duke zvogëluar nevojën për të larë rrobat shpesh. “Ju kurseni kohë dhe para ndërsa ne reduktojmë humbjen e ujit dhe energjisë”, shpjegon Mads Fibiger në revistën Business Insider. Mads Fibiger, bashkëthemeluese e Organic Basics shpjegon se: “Standardet e dobëta të industrisë e bëjnë industrinë e modës industrinë e dytë më të ndotur në botë, por fakti është se dy të tretat e ndikimit mjedisor të veshjeve janë krijuar nga konsumatori” që nënkupton larje dhe tharje. Organic Basics gjithashtu theksojnë se për çdo urdhër të vendosur, ata do të heqin 100 kg CO2 nga atmosfera duke investuar në Koru Ëind Farm në Çanakala, Turqi.

A do t’i blinit ju këto brendshme ekologjike ose a mendoni se ka mënyra më të dobishme për të minimizuar ndikimin tuaj në mjedis?

Tweet