Këshilla për një mëngjes të mrekullueshëm

Filloni ditën me një mëngjes të shëndetshëm dhe të shijshëm që do t’ju krijojë dhe do të përgatitet për sfidat para jush, shkruan Maryana Vollstedt në hyrjen e librit të saj ‘The Big Book of Breakfast: Serious Comfort Food for Any Time of the Day’.

“Nutricionistët vlerësojnë mëngjesin me ushqimin më të rëndësishëm në ditë, nëse kujdeseni dhe balanconi, do t’ju furnizojë me energji dhe do të keni humor. Nëse nuk keni kohë për të përgatitur ushqime më të pasura dhe disi më të komplikuara si vezët, mbështetuni në drithërat e pasura me fibra ose pemë të freskëta. Përpiquni të planifikoni, dhe nëse është e mundur dhe të përgatisni mëngjesin paraprakisht,” sugjeron autorja.

Ushqime të ndryshme duhet të gjenden në menynë tuaj në vend që të hahet e njëjta gjë çdo ditë. Ju gjithashtu mund të ndryshoni llojin e pijeve. Mëngjesi nuk duhet të përbëhet vetëm nga kafe, çaj, lëng dhe çokollatë.

Mund të jetë një mëngjes i shpejtë dhe është ideal për ata që duan të hanë shëndetshëm. Përveç frutave, ju mund të shtoni disa perime ose arra për të shtuar më shumë vitamina dhe minerale në trup.

Zgjedhja e parë për mëngjes është gjithmonë veza. Ato janë të lehta për t’u përgatitur, të shëndetshme dhe mund të ruhen në mënyra të ndryshme. Janë një burim i mirë i proteinave dhe janë të pasura me vitamina A, D dhe E. Një vezë mesatare përmban 70 kalori dhe tretet lehtësisht.