Ilaçi që mund të shërojë alergjinë ndaj kikirikut brenda javëve

Një ilaç i ri mund të dëbojë alergjitë e kikirikut brenda disa javësh nga administrimi.

Sipas një testimi shkencor, njerëzit që ishin në rrezik të reagimeve të të rrezikshme alergjike ndaj kikirikut dhe mund të hanin një tërësi nga to vetëm dy javë pas një injeksioni.

Shkencëtarët që zhvilluan ilaçin parashikojnë se disa pacientë mund të kenë nevojë për një trajtim të vetëm për të përfunduar alergjinë.

Ndërkaq, disa të tjerë mund të kenë nevojë për trajtim çdo muaj për ta parandaluar alergjinë.

Etokimab targeton një pjesë të sistemit imunitar të përfshirë në përgjigje të rënda alergjike.

Studiuesit shpresojnë se mund të funksionojë kundër alergjive të tjera serioze ushqimore, si qumështi, ushqimet e detit dhe kikirikëve.