Dieta meditariane e nordike redukton kancerin

Praktimi i një diete mesdhetare ose të stilit nordik mund të zvogëlojë normat e kancerit, diabetit dhe sëmundjeve të zemrës.
Kështu rekomandon një raport i fundit pas një studimi të madh ndërsa Organizata Botërore e Shëndetësisë theksoi përfitimet shëndetësore të të dyja dietave.

Agjencia e OKB-së u përfshi përmes një koleksioni të revistave shkencore dhe literaturës tjetër mjekësore për të zbuluar provat, në dritën e një ’emergjence’ të trashjes.

Megjithatë, pas analizimit në 53 shtete europiane, paralajmëron se më pak se një e treta po promovojnë njërën prej dietave të shëndetshme, të cilat OBSH tha se mund të shpëtonin paratë e sistemeve shëndetësore.

Perimet, peshqit, arra dhe vaji ulliri janë prodhime të dietës meditariane, ndërsa dieta nordike përfshin më shumë manaferra dhe në vend të kësaj sillet rreth vajit të farave.