Cila është simptoma e re e koronavirusit?

Një simptomë e re e koronavirusit është gjetur në vështirësitë e të folurit.

Vështirësia në të folur mund të jetë një simptomë “serioze” e koronavirusit, ka paralajmëruar Organizata Botërorë e Shëndetësisë.

Ndër simptomat më kryesorë që shfaqin prezencën e koronavirusit në trupin tuaj janë ethet dhe kolli, shkruan Metro. Por, me kalimin e kohës ekspertët e shëndetësisë kanë zbuluar simptoma tjera të cilat tregojnë që jeni të infektuar me koronavirus.

epa08428292 People shop along Broadway Market in east London, Britain, 17 May 2020. Boris Johnson continues his plan to reopen Britain after weeks of measures to stem the spread of the SARS-CoV-2 coronavirus which causes the Covid-19 disease. People who can’t work from home are now actively encouraged to return to workplaces, but use of public transport is being discouraged. More outdoor activity is allowed, as is meeting one person from another household under limited circumstances. EPA/NEIL HALL

NHS ka listuar si një ndër to edhe vështirësitë në të folur.

Simptomat serioze janë: Vështirësitë e frymëmarrjes, dhimbje apo presion në gjoks, humbja e mënyrës së lëvizjes.

Çdo kush që ka simptomat të cilat tashmë janë listuar nga NHS duhet të izolohet në shtëpi për shtatë ditë.

Vështirësia në të folur është simptomë e koronavirusit në shëndetin mental, kanë paralajmëruar shkencëtarët. /Lajmi.net/

A commuter wearing a mask walks past a thank you message for the NHS at Cannon Street station in London, after the introduction of measures to bring the country out of lockdown. PA Photo. Picture date: Friday May 15, 2020. See PA story HEALTH Coronavirus. Photo credit should read: Victoria Jones/PA Wire