A mund të përhapin fëmijët koronavirusin

Fëmijët janë të aftë të transmetojnë koronavirusin, pretendojnë dy studime të reja ndërkombëtare.

Gjatë rrjedhës së pandemisë, më pak fëmijë në krahasim me të rriturit janë sëmurë dhe, kur infektohen, simptomat e tyre janë më të buta.

Studiuesit në Kinë dhe Gjermani thonë se kanë gjetur prova që të rinjtë mund të vazhdojnë zinxhirin e transmisionit. Ekspertët thonë se gjetjet e forcojnë çështjen pse shkollat ​​duhet të qëndrojnë të mbyllura deri të paktën në semestrin e vjeshtës 2020.

Ata zbuluan se fëmijët ishin një e treta aq e prekshme sa të rriturit ndaj kapjes së COVID-19, sëmundja e shkaktuar nga virusi.

Studiuesit thonë se, bazuar në gjetjet e tyre, mbylljet proaktive të shkollës mund të ulin një kulm në raste me 40% në 60% dhe të vonojnë epideminë.

Studimi i dytë, i botuar në internet para-vlerësimi i kolegëve, u krye nga një grup studiuesish gjermanë dhe një nga Universiteti i Kembrixhit në Mbretërinë e Bashkuar.

Ekipi zbuloi se fëmijët mund të mbajnë aq nivele të larta të koronavirusit në trupin e tyre, sa mund të rriten, raporton Daily Mail. Studiuesit gjithashtu ekzaminuan 47 raste të COVID-19 në fëmijët midis moshës një deri në 11 vjeç, dhe zbuluan se 15 ose kishin një sëmundje ekzistuese ose ishin shtruar në spital.

Fëmijët asimptomatikë kishin ngarkesa virale aq të larta ose më të larta se fëmijët simptomatikë ose të rriturit.