A e dini çfarë shohin të verbërit në ëndërr?

Njerëzit të cilët kanë të lindur të verbër, ose bëhen të verbër në fillimin e jetës (para moshës deri në shtatë vjec), nuk përjetojnë imazhe vizuale kur ëndërrojnë.

Njerëzit që janë bërë të verbër më vonë, zakonisht ruajnë disa imazhe vizuale kur ëndërrojnë, por më pak sesa individët që shohin.

Një studim nga studiues danezë zbuloi se sa më gjatë që dikush ka qenë i verbër, aq më pak gjasa ka që ata të shohin ëndrra si ne të tjerët.

Ndërkohë që ata që kanë lindur të verbër nuk shohin imazhe në gjumë, por gjithsesi ka më shumë gjasa që të përjetojnë komponentë të dëgjimit, nuhatjes, shijes, dhe prekjes, se sa njerëzit që shohin.