6 shenjat që tregojnë se partneri po abuzon keq me ju

Një partner manipulues kontrollon gjithçka brenda marrëdhënies dhe i thotë viktimës se çfarë të mendojë dhe të besojë aq shumë sa që kjo nuk është më e sigurt për asgjë që bën në jetë.

Abuzuesi përcakton se çfarë është dashuria dhe kontrollon vazhdimisht partnerin.

Ky nivel kontrolli mund të ketë një ndikim serioz në shëndetin mendor.

Nëse doni të dini nëse jeni viktimë e një lidhjeje toksike ku partneri kontrrollon gjithçka, shikoni këto gjashtë simptoma!

Ju bën të dyshoni në vetëvlerësimin tuaj

Pavarësisht se sa i mirë jeni apo cili është potenciali juaj, sulmuesi nuk do t’i vlerësonte kurrë aftësitë e viktimës. Përkundrazi, ai do ta tallte atë dhe do të përpiqej ta shtypte rregullisht. Ai do të bëjë gjithçka për ta bërë atë të besojë se është e padobishme.

Fshin mendimet, ndjenjat dhe perspektivat e një personi

Në këtë rast, sulmuesi përpiqet të kontrollojë mendjen e viktimës. Ai ka metoda dhe strategji përmes të cilave ai mund ta arrijë këtë kontroll. Injoroni ndjenjat e viktimës dhe injoroni pikëpamjet e tij. Përveç kësaj, kjo shqetëson rutinën e tij të përditshme.

Izolon viktimën nga familja dhe miqtë

Kur grabitqarët sulmojnë prenë e tyre, ata e ndajnë shënjestrën nga tufa. Kjo është pikërisht ajo që abuzuesit u bëjnë partnerëve të tyre.

Ata i përjashtojnë ata nga njerëzit me të cilët shoqërohen. Kur ata nuk janë më në kontakt me njerëzit me të cilët janë shoqëruar, bëhen të prekshëm. Kjo e bën më të lehtë që abuzuesi të pushtojë mendjen e viktimës, transmeton revista Class.

Ata bëjnë mikromanaxhim

Sulmuesi jo vetëm që përpiqet të menaxhojë dhe kontrollojë aspektet më të rëndësishme të jetës së viktimës, por ai preferon të mposhtë çdo veprim të vetëm të partnerit të tij.

Çdo ditë, si gjumi, ngrënia, larja dhe veshja janë vetëm disa nga gjërat që abuzuesi do të donte të menaxhonte. Kur viktimat kontrollohen kaq plotësisht, ata humbasin identitetin e tyre dhe bëhen skllevër të dhunuesit.

Ata përcaktojnë se çfarë jeni

Pasi kanë marrë nën kontroll jetën e partnerit të tyre, atyre u thuhet se kush janë dhe cilat janë aftësitë e tyre.

Ata i udhëzojnë larg aftësive të tyre të vërteta dhe i bëjnë ata të besojnë në ndonjë sens të rremë të personalitetit të tyre.

Ata përcaktojnë dashurinë dhe kushtet e lidhjes

Partnerët e dhunshëm kanë mënyrën e tyre për të përcaktuar gjithçka, veçanërisht dashurinë. Ata u tregojnë partnerëve të tyre se çfarë dashuria është sipas mënyrës së tyre të të menduarit. Ato gjithashtu përcaktojnë termat dhe kushtet e marrëdhënieve.

Nëse viktima zbaton rregullat, dhunuesit do ta vlerësojnë atë. Por nëse viktima bën ndryshe, ata do ta qortojnë atë dhe do ta bëjnë të kuptojë që nuk kanë asnjë të drejtë në këtë raport.