13 sëmundjet që mund të ndodhin si pasojë e mungesës së vitaminës D

A e dini që vitamina D është shumë e rëndësishme për trupin e njeriut.

 

Fatkeqësisht shumica e “profesionistëve shëndetësorë” ju thonë që të shmangni rrezet e diellit sepse mund të shfaqet kanceri në lëkurë.

Kjo ndodhë sepse këta “profesionistë” nuk e kuptojnë që vitamina D ndihmon lëkurën që të parandalojë kancerin në lëkurë, shkruan anyavien. Vitamina D mund të shërojë edhe sëmundjet e zemrës, diabetin dhe sëmundjet tjera kronike.

Këto janë sëmundjet që mund të shfaqen si pasojë e mungesës së vitaminës D

 1. Dëmtime në eshtra
 2. Sëmundje frekuentuese
 3. Dhimbje në muskuj
 4. Inflamacion
 5. Astmën
 6. Depresionin
 7. Sëmundjet e zemrës
 8. Presionin e lartë të gjakut
 9. Artriti reumatoid me RA.
 10. Sklerozë të shumëfishtë
 11. Kanceri
 12. Sëmundja periodontale
 13. Diabeti

Fatkeqësisht, është e vështirë që të merrni vitaminën D nga një dietë normale. Është i vendosur thellësisht në mishin e peshkut, tuna, salmon dhe mackerel. Disa kërpudha si reishi kanë gjithashtu shumë vitamin D.