Solidariteti si parim shtetëror !

Shkruan: Xhevdet Smakiqi – Anëtar i Nismas dhe Njohës i rrjedhave politike

Shteti si organizim fundamental por edhe kulminantë i kombeve dhe popujve, vlerat e tij i demnstronë me ekulibrin e zhvillimit ekonomik dhe mbrojtjes se shtresave qe u nevojitet mbrojtje.

Parimet e programit të Nisma për drejtësi sociale e solidaritet, qe janë edhe vlera të traditës në familjet shqiptare po implementohen edhe pse me rizistencë kundërshtuese te grupeve tjera politike qe vetquhen të djathtë e qe janë pa program kurfare e pa orientim.

Kjo pjesë e jona e shoqërisë në skemen e asistences sociale janë famlijet tona, qe kur disa parti kur marrin fuqi i harrrojnë, por qe Nisma Për Kosovën me Lidershipin e saj dhe si partnere në koalicon të Qeverisë Haradinaj II i mbronë duke ua rritur aistencen qe është kufiri minimal i mbijetesës e qe prap kanë nevoja jetike.

Nisma Për Kosovën ka në programin e saj qe te gjitha ketyre familjeve te ju punësohet se paku nga një anëtar madhor, kjo do te arrihet sikurse edhe paga minimale nga 170 në 250 Euro qe ato partite politike pa prgram e orientim po e kundershtojnë.

Social Demokracia është rehatia e trupit të lodhur të Shtetit tonë.

Kjo kategori edhe pse lodhur sonte ka një shpresë qe dikush mendon për ata nuk janë te vetmuar në sistemin kuazi kapitalistë te Kosovës.