TikTok për tre muaj gjeneron 5.6 miliardë dollarë të ardhura, thyen rekordin e shkarkimeve brenda një periudhe të tillë

Aplikacioni dhe rrjeti social TikTok raportohet se ka gjeneroi 5.6 miliardë dollarë të ardhura në tre muajt e parë të vitit 2020.

Siç raporton Reuters, përcjell Telegrafi, shifra e tremujorit të parë të ByteDance e cila është kompania mëmë e TikTokut, përfaqëson një rritje prej 130 për qind të të ardhurave nga viti në vit.

Sipas Bloomber, kompania me bazë në Kinë ishte së fundi ishte vlerësuar në 100 miliard dollarë, duke rritur epërsinë e saj si fillimin më të vlefshëm privat në botë.

Mes shpërthimit të pandemisë COVID-19, ByteDance ishte në gjendje të frenonte ngadalësimet në industri të reklamave dixhitale. Në vend të kësaj, TikTok ka përfituar nga një ngritje botërore në përdorimin e platformave sociale, pasi miliona njerëz u vendosën në mbyllje dhe kaluan më shumë kohë brenda.

Sipas gjurmuesit të performancës së aplikacionit App Annie, gjashtë nga 10 aplikacionet më të njohura në iOS App Store të Kinës në muajin janar 2020 ishin në pronësi të ByteDance. Ndërkohë, TikTok gjatë tremujorit të parë u instalua 315 milionë herë, duke vendosur një rekord për shkarkimet më të mëdha që çdo aplikacion ka pasur ndonjëherë në një tremujor të vetëm. TikTok kohëve të fundit tejkaloi 2 miliardë shkarkime botërore në pajisjet iOS dhe Android.

Po ashtu, ByteDance raportohet se ka vendosur një qëllim të ardhurash për vitin 2020 rreth 28.2 miliardë dollarë. Kjo shifër e të ardhurave është 11.2 miliardë dollarë më shumë sesa kompania kishte krijuar në vitin 2019. Kompania gjeneroi të paktën 7 miliard dollarë të ardhura vetëm në gjysmën e parë të vitit të kaluar.