Tetë këshilla për shëndet të mirë mental

Edhe pse në vendin tonë nuk i kushtohet ende rëndësia e duhur, rëndësia e shëndetit mental është shumë e madhe në arritjen e mirëqenies dhe një jete të shëndoshë.

Më poshtë KosovaPress ju sjell tetë këshilla për përmirësim të shëndetit mental:

1. Thuani vetes diçka pozitive. Raportet tregojnë se mënyra si mendoni për veten ka ndikim të madh në ndjenjat,

2. Shkruani diçka për të cilën jeni mirënjohës në jetë,

3. Përqendrohuni në një gjë të vetme, për një kohë,

4. Ushtroni,

5. Ushqehuni mirë,

6. Hapeni zemrën tuaj për miqtë,

7. Bëni mirë për të tjerët,

8. Për fund, mos harroni sa i rëndësishëm është pushimi.