Si të punoni nga shtëpia me partnerin tuaj dhe të mos keni probleme serioze

Ekspertët zbulojnë “mashtrimet” e mbijetesës për nevojat e marrëdhënies suaj, përfshirë hartimin e kufijve fizikë.

 

Njerëzit po qëndrojnë në shtëpi dhe izolohen në përpjekje për të mbrojtur veten kundër koronavirusit, por çfarë ndodh kur detyroheni të kaloni 24 orë në ditë me partnerin tuaj për javë të tëra?

Kërkesat për divorc në Kinë raportohet se u rritën ndjeshëm pasi çiftet kaluan “shumë kohë së bashku në shtëpi” gjatë izolimit të koronavirusit, sipas zyrave të regjistrave në të gjithë vendin.

Ndërsa shtëpitë në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar bëhen shpejt hapësirat e përbashkëta të punës, si e kapërceni atë dhe shfaqeni me marrëdhëniet tuaja të paprekura?

Një femër ka folur me një trajner të jetës dhe një këshilltar të shëndetit emocional se si të jetoni në mënyrë harmonike ndërsa kaloni më shumë kohë në shtëpi.

Këtu ata zbulojnë pse përcaktimi i hapësirave të caktuara të punës, harxhimi i kohës së lirë dhe krijimi i netëve të takimit mund të ju ndihmojë të qëndroni të dy të shëndoshë.

  1. Vendosni ‘kufijtë tuaj’ fizikë

Ndërsa disa kanë luksin e një tryeze, jo të gjithë kanë hapësirë ​​ose buxhet për ta përfshirë këtë. Ulur në tryezën e kuzhinës së bashku mund të rezultojë në tensione të krijuara nga një përplasje e llaptopëve, telefonave dhe shkresave.

Çiftet duhet të përshkruajnë cilat zona në shtëpi mund të përdoren si hapësirë ​​pune, të tilla si tryeza e kuzhinës, dhoma gjumi ose sallë pritjeje.

  1. Krijoni netët për takime

Kur kaloni periudha të gjata kohe me njeri-tjetrin, nuk ka më mundësi të humbasni partnerin tuaj ose të kurseni histori për të diskutuar në fund të ditës.

Vendosja e shkëndijës në marrëdhënien tuaj gjatë kohës në shtëpi mund të jetë e vështirë, veçanërisht kur jeni në afërsi të përditshme.

  1. Bëni pushim larg njëri-tjetrit

Shpenzimi 24/7 me një partner mund të bëjë që çështjet e vogla të zmadhohen ndërsa janë në shoqërinë e njëri-tjetrit.

Hapësira personale është thelbësore për të siguruar që të mos mbyteni gjatë izolimit në shtëpi.

  1. Komunikimi se si ndiheni

Vetë-izolimi mund t’i bëjë njerëzit të ndjehen të mërzitur, të shqetësuar dhe madje të irrituar pasi nuk kanë mundësi tjetër përveç të qëndrojnë në shtëpi.

  1. Jini mirënjohës

Duke e pranuar kur partneri juaj bën diçka të menduar mund të krijojë një mjedis më të lumtur pune dhe jetese.

Aktet e vogla të mirësisë si dhënia e një komplimenti dhe të qenurit fleksibil me njëri-tjetrin mund të ofrojnë mbështetje gjatë një kohe pasigurie.