Së shpejti mund të ketë një vaksinë kundër mbipeshës

Duket jashtëzakonisht ide e mirë për ata të cilët vuajnë nga mbipesha.
Obeziteti është një nga problemet më të mëdha shëndetësore që është përhapur me të madhe në botë, transmeton Lajmi.net

Madje, mbipesha është e lidhur edhe me shumë sëmundje të tjera vdekjeprurëse si kanceri, sëmundjet e zemrës dhe të tjera.

Mirëpo së fundmi shkencëtarët kanë arritur afër për ta krijuar një vaksinë e cila do të stoponte shtimin e peshës tek njerëzit me këtë problem.

Edhe nuk ka diçka konkrete, mirëpo është duke u punuar në këtë drejtim dhe mjekët janë shprehur jashtëzakonisht optimist se do të arrihet deri tek ilaçi.