Rëndësia e Magnezit në Organizëm

Magnezi është mineral shumë i rëndësishem në formimin e koçkes, gjithashtu ai është një komponent përbërës në shumë enzima që luajnë një rol të rëndësishem në nivelin e proteinave, kolesterolit dhe karbohidrateve në metabolizmin e njerëzve.

Burimet më të mira ushqimore: Gruri përbën burimin ushimor me përmbajtje më të lartë magnezi, i shoqëruar nga çaji jeshil. Burime të tjera të rëndeishme janë: farat e kungullit, ananasi, fasulet, spinaqi dhe patatet e ëmbla, etj.

Deficenat e magnezit do të karakterizohen nga acarimi i lekurës dhe çrregullim i nivelit të kolesterolit. Nëse evidentohet ai mund të shkaktoj ngacmime të sistemit nervor simptomat e së cilave janë të ngjashme me sëmundjen e Parkinsonit, duke u karakterizuar nga dridhje dhe vështiresi në ecje.